Traditioneel herenhuis

Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met toegevoegde bovenverdieping, gedateerd 1567 (ankers). Bak- en zandstenen lijstgevel met speklagen, kwartholle negblokken en ankers met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige vensters met kwartholle rechtstanden, arduinen lateien en dorpels, tralies op de begane grond. Renaissancepoort van arduin in de eerste travee, rondboogpoort met gebeeldhouwde makelaar in een geblokte omlijsting met diamantkopsleutels en -imposten, boogzwikken met panelen, bovenaan afgedekt met een gekorniste waterlijst waarboven een segmentbogig bovenlicht met vleugelstukken en een eenvoudige sluitsteen onder een gebogen waterlijst. Zeer kleine binnenkoer omgeven door gevels van twee traveeën in traditionele stijl. Trapzaaltje met eikenhouten trap waarvan de muren volledig bezet zijn met Delftse tegels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine