Herenhuis

Breedhuis van zes traveeƫn en drie bouwlagen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met verkleinende ordonnantie, te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters op afzonderlijke lekdrempels met paneelwerk. Geleed kordon onder de kroonlijst met tandlijst. In tweede travee, vleugeldeur met lang bovenlicht in omlijsting met een entablement op consoles met drop, links hiervan rechthoekige deur in platte bandomlijsting. Tussen vijfde en zesde travee, gekroond natuurstenen Onze-Lieve-Vrouwebeeld met kind op linkerarm, halfronde sokkel versierd met kruis, guirlandes en engelenhoofdjes.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine