Hoekhuis met Schermersstraat

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5476)

Hoekhuis met de Schermersstraat van respectievelijk drie en drie traveeƫn en drie bouwlagen met art-nouveau-inslag gebouwd in 1900 naar ontwerp van architect Vereecken en zoon. Baksteenmetselwerk met gebruik van natuursteen voor speklagen en tussendorpels. Verschillend geopend met gekoppelde rechthoekige, rondboogvormige en steekboogvensters al dan niet met bovenlicht Twee brede rondboogvensters met fijne omlopende waterlijst vestigen de aandacht op de eerste en tweede bouwlaag, laatstgenoemde met ijzeren balkon op dito consoles. Gevelbekroning met houten kroonlijst op lange consoles afgewisseld met decoratief metselwerk en steunend op een omlopend kordon van natuursteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine