Tekst van Burgerhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5475)

Enkelhuis van drie traveeƫn, drie bouwlagen en zadeldak, te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel met parement van witte steen op sokkel van arduin. Horizontaal geritmeerd door middel van schijnvoegen in de pui en gekorniste lijsten tussen de verdiepingen. Markante erker op de tweede bouwlaag bekroond met balkon tussen zware postamenten. Respectievelijk rechthoekige en segmentboogvensters, laatstgenoemde in geriemde omlijsting met oren. Op de hoofdverdieping vermeerderd met sleutel en lekdrempel op consooltjes, op de derde verdieping met smalle waterlijst en plastisch gedecoreerde borstweringen. Sobere klassieke bekroning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine