Burgerhuizen

Twee breedhuizen, samen met sterk aangepast nummer 7 deel uitmakend van eclectische eenheidsbebouwing van drie villa's naar ontwerp van architect René Derleyn uit 1913. Twee traveeën en drie bouwlagen op verhoogde begane grond onder pseudo-mansardedak. Met schijnvoegen gecementeerde en witbeschilderde gevelparementen waarin neobarokke stijlkenmerken, zie oeils-de-boeuf in pseudo-mansardedak, festoenen op borstwering van afgeronde erker en geblokte pilasters aan loggia. Rechthoekige en rondbogige vensteropeningen; kleine roedeverdeling behouden in nummer 9.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1913.

Auteurs:  Huys, Martine