Modernistisch winkelhuis

Modernistisch winkelhuis uit 1937 naar ontwerp van architect J. Cauwe (Brugge); in oorsprong "Laiterie/ Cremerie", thans garage. Baksteenbouw van drie bouwlagen. Afgeronde hoekpartij, benadrukt door uitgewerkte borstwering onder meer met blauwe faiencetegels. Horizontaliserende werking van vensterregisters en balkons met afgeronde hoeken. Gecementeerde gevelvlakken aan deurtravee. Patrijspoortjes, onder meer in garagepoort links; rondbogige deurnis. Omheiningsmuurtje gesloopt en vervangen door recente garage-infrastructuur.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1937.

Auteurs:  Huys, Martine