Villa Hilda

"Villa Henri" (zie bouwaanvraag), thans "Villa Hilda" (zie opschrift); uit 1913 naar ontwerp van architect Heerebout (Blankenberge). Enkelhuis van twee traveeën en verhoogde begane grond waarboven twee bouwlagen onder plat dak. Arduinen plint waarin rechthoekig souterrainvenster en -deur. Gevelparement van witte siersteen, verlevendigd door middel van groene banden en strekken. Gecementeerde kroonlijst met kleine trapgevel rechts, waarin blind zoldervenster. Rechthoekige muuropeningen onder meer deurvenster met balkon.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1913.

Auteurs:  Huys, Martine