Villa in cottagestijl

Alleenstaande villa in cottagetraditie, uit 1932 en evenals de omhaagde tuin ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine). Verhoogde begane grond waarop één bouwlaag onder schilddak met overstekende dakrand (mechanische pannen). Baksteenbouw op grijsbeschilderde, gecementeerde plint waarin rechthoekige, betraliede keldervensters. Wisselend gevelspel met onder meer driezijdige erker, inkompartij onder luifel op houten stijlen. Rechthoekihge muuropeningen onder meer met houten rolluikkasten en kleine roedeverdeling. Garage in achtergevel, met oprit aan Duinhelmlaan.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1933-34.

Auteurs:  Huys, Martine