Hotel des Milles Colonnes

Tekst van Hotel des Milles Colonnes in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54673)

Hoekpand in neoclassicistische stijl, volgens bouwaanvraag "Hotel des Milles Colonnes", thans "Normandie"; in 1912 gebouwd naar ontwerp van architect A. Clement (Oostende). Zes traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak; in het interbellum opgetrokken met vierde verdieping onder plat dak. Grijsbeschilderde arduinen plint waarboven witbeschilderd en met schijnvoegen gecementeerd gevelparement, geritmeerd door met casementen versierde penanten; borstweringen met spiegels waarin onder meer guirlandes; doorlopende geprofileerde puilijsten. Rechthoekige en rondbogige vensters met doorlopende arduinen onderdorpels; tweelichten op vierde bouwlaag. Gelagzaal met grote korfbogige vensters; rechthoekige deur links.

• Gemeentearchief, Bouwaanvragen, 1912.

Auteurs:  Huys, Martine