Hoekhuis

Hoekhuis gebouwd in 1913 (zie cartouche boven deur), door en voor aannemer Firmin Lierbaert. Twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), overkragend op schoorstukken; twee dakkapellen (klimmend en zadeldak). Rode baksteenbouw op arduinen plint; arduinen onder- en bovendorpels en (hoek)banden. Markante octogonale hoektoren onder bolgebogen tentdak (leien); risalieten uitlopend op afgesnuite puntgevel, overkragend op rondboogfries. Rechthoekige vensters, onder meer deurvenster met balkon en rondboogzoldervensters. Rechthoekige deur in rondboognis waarin gezandstraald bovenlicht. Omlopend en laag ommuurd voortuintje.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1913.

Auteurs:  Huys, Martine