Enkelhuis

Enkelhuis van vijf traveeƫn, drie bouwlagen en zadeldak te dateren rond 1850. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op arduinen plint; de begane grond versierd met schijnvoegen en gekorniste puilijst. Rechthoekige naar boven toe kleiner wordende vensters, vernieuwd en vlak omlijst op de begane grond, met geriemde omlijsting op tweede en derde bouwlaag Bel-etage verrijkt met balustrades die onderling verbonden zijn door een kordon; derde bouwlaag met lekdrempels op platte consooltjes. Bekroning met muizentand en gekorniste kroonlijst op modillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine