"Jacobinessenhof" (volgens bewoners). Hoeve met losse, lage bestanddelen van witgekalkte baksteen op gepikte plint, onder pannen zadeldaken rondom geasfalteerd erf. Geasfalteerde oprit met aan straatzijde twee bakstenen hekpijlers. Boomgaard tussen erf en straat. Erfbeplanting bestaande uit jonge eiken en onderbroken populieren- en esdoornrij.

Ten noorden, boerenhuis gedateerd "1670" door middel van metselaarstekens opgenomen in metselverband van rechter zijgevel. Drie traveeën links + twee opkamertraveeën rechts onder doorlopend dak ten gevolge van optrekken woongedeelte met halve bouwlaag. Licht getoogde en beluikte vensteropeningen met arduinen onderdorpels en geprofileerde tussendorpels. Opkamer: betraliede en getoogde kelderopeningen, steunberen en korfboogvormig zoldervenster in zijgevel. Aan achtergevel: kleine annex (bakhuis?) onder lessenaarsdak met kruiskozijn met schuifraam en kleine roedeverdeling waarboven halfrond venster.

Interieur: opkamer toegankelijk via trapje uit kleine zwarte klinkers; opkamer met behouden balkenlaag van moer- en kinderbalken met licht geprofileerde uiteinden; witgekalkte vierkante kelder met tongewelven op centrale zuil, toegankelijk via trap uit kleine rode bakstenen, bevloerd met Boomse tegels (voeg nul). Ten zuiden, stal met behouden balkenlaag. Achterliggende moderne bedrijfsgebouwen.

Auteurs:  Huys, Martine