Hoeve ten zuidoosten van de kerk, aan de rand van de dorpskern. Losse, verankerde baksteen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse pannen); wit beschilderde gevelparementen op gepikte plint; deels verhard erf met centrale putvaalt; bakstenen stoep voor boerenhuis; onverharde oprit; resten van boomgaard tussen boerenhuis en Vlissegemstraat. Boerenhuis van drie opkamertraveeƫn met aandak links + drie traveeƫn rechts. Linker zijgevel gedateerd door middel van ankers "1760". Aangepaste muuropening. Ten zuiden stal met aanpalend wagenhuis. Ten oosten bergschuur onder schilddak. Ten noorden alleenstaand bakhuis. Eigenaar weigerde toegang tot erf.

Auteurs:  Huys, Martine