Onderpastorie Schuurhoven

"Schuurhoven", zie houten uithangbord op nutsgebouw rechts. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en witbeschilderd op lichtgrijze plint. Tweede kwart 19de eeuw. Geprofileerde houten gootlijst op klossen. Rechthoekige vensteropeningen met arduinen onderdorpels; behouden houtwerk van kruisramen met geprofileerde tussendorpels; houten rolluik op eerste bouwlaag. Rechthoekige deurnis; betralied tweeledig bovenlicht waaronder geprofileerde tussendorpel. Links bakstenen muur van tuin pastorie.

Auteurs:  Huys, Martine