Langgestrekte hoeve met verankerde bakstenen bestanddelen op deels verhard erf; geasfalteerde oprit; populierenrij ten oosten. Boerenhuis van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot). Verankerde baksteenbouw, gedateerd door middel van cartouches op verdieping "TJAAR" en "1913". Licht getoogde muuropeningen met behouden houtwerk en rood beschilderde strekken. Recente veranda aan voorgevel. Rechts in haakse aanbouw, stal onder zadeldak. Links in aanbouw bij boerenhuis, dubbele dwarsschuur onder zadeldak; tandlijst onder hanggoot; twee rechthoekige poorten met afgeronde bovenhoeken.

Auteurs:  Huys, Martine