Winkelhuis in art-decostijl

Winkelhuis met interessante lijstgevel van natuursteen van drie traveeƫn en vier bouwlagen onder plat dak in art-decostijl van circa 1930. Originele zwart marmeren winkelpui met doorlopende puilijst. Voorts verticale gevelgeleding door middel van doorlopende penanten met geprofileerde lijsten, verticaal versierde borstweringen en brede hoeklisenen, versierd met geblokte art-deco-elementen; verhoogde kroonlijst bekroond door een hoekig uitgewerkte bloemenvaas. Rechthoekige vensters op de bovenverdiepingen met afgeronde bovenhoeken, op lekdrempels, gesteund op een middenconsole.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine