Herenhuis

Herenhuis op hoek bij Nieuwe Steenweg. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), 19de eeuw. Gecementeerde baksteenbouw op dito plint met vier kleine rechthoekige en betraliede kelderopeningen. Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken; behouden houtwerk in vensters eerste bouwlaag, doorlopende onderdorpel op verdieping; accoladeboogvormige tussendorpel onder bovenlicht deur. Geprofileerde houten gootlijst op klossen. In verankerde zijgevels: rondbogig zolderraam met radvormige roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine