Kloosterhof

Kloosterhof, zie houten bord aanbouw rechts. Hoekhuis bij kerkhof met achterliggende ommuurde tuin. Breedhuis van drie traveeën links + twee opkamertraveeën + blinde aanbouw rechts, één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op straat). Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en witbeschilderd op gepikte plint. Rechthoekige en betraliede kelderopening onder opkamer. Licht getoogde vensteropeningen met beschilderde onderdorpels, vernieuwd houtwerk naar oorspronkelijk ontwerp met kleine roedeverdeling en luiken. Licht getoogde deuropening met bovenlicht. Linkse zijgevel; betralied rechthoekig zoldervenster met schuifraam en kleine roedeverdeling waaronder gedenksteen in arduinen omlijsting met opschrift. Achterbouw gedateerd door middel van gevelsteen "1686" met klein rechthoekig en betralied venster. Aan rechtse zijgevel langs kerkpad: arduinen roepsteen bestaande uit trommel en gedeelte van dekblad.

Auteurs:  Huys, Martine