Pastorie

Alleenstaande pastorie met voortuintje; opzij en achter tuin afgeboord door witgekalkte bakstenen muur onder ezelsrug met afgeronde hoek. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). 19de-eeuws uitzicht, vermoedelijk 18de-eeuwse kern. Baksteenbouw met bepleisterde onderbouw waarin rechthoekige kelderopeningen waarboven gevelparement in geglazuurde tegels (gesigneerd: "A. Koek-Vileyn Revetement Chaussee de Nieuport, 40, Ostende"). Rechthoekige vensteropeningen met arduinen onderdorpels, vernieuwd houtwerk, behouden houten rolluikkasten. Rondbogige deuropening met arduinen aanzetstenen en arduinen druiplijst met gestrekte uiteinden waarboven Mariabeeld op console; arduinen bordes met voetschraper links. Links en rechts lage uitbouw onder lessenaarsdak.

Auteurs:  Huys, Martine