Doux Foyer

Alleenstaande villa op hoek bij de Baron Van Caloenlaan; twee traveeën en verhoogde begane grond waarboven twee bouwlagen onder zadeldak met rechts dakkapel. Eerste kwart 20ste eeuw met eclectische inslag. Witbeschilderde en met schijnvoegen gecementeerde onderbouw, doorlopend in driezijdige erker, dito banden en boogvelden op gevelparement in rode baksteen met sierankers. Linker risaliet uitlopend op trapgevel. Rondbogige vensteropeningen met gele bakstenen aan ontlastingsbogen. Dito deur in rondboogportaal. Linker zijgevel met getoogde en betraliede kelderopeningen en driezijdige erker.

Auteurs:  Huys, Martine