Tweegezinsvilla

Tekst van Villa Beau Site en Le Maquis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54507)

Monumentale tweegezinsvilla op hoek bij de Peter Benoitlaan, gelegen op kunstmatige terp, midden omhaagde tuin. Eerste kwart van de 20ste eeuw met Normandische invloed. Nagenoeg vierkant grondplan met verhoogde begane grond waarboven anderhalve bouwlaag onder een gevarieerd dakenspel met onder meer afgewolfde zadeldaken en lessenaarsdaken. Plint in pseudo-breuksteen met rondbogige kelderopeningen; geel beschilderd bakstenen parement. In- en uitspringende muurpartijen met onder meer houten driezijdige erker, balkons met verzorgde houten leuningen, gemarkeerde schoorstenen en typerende overkragende geveltoppen met pseudo-vakwerk en houten bebording. Rechthoekige en rondbogige vensteropeningen onder meer met kleine roedeverdeling en gekleurd glas in bovenvakken. Verhoogde inkompartij met trap en rechthoekige deur in getoogde nis met omlijsting in zwarte klinkers. In Peter Benoitlaan: getoogd bakstenen toegangspoortje onder zadeldak.

Auteurs:  Huys, Martine