Tweegezinsvilla

Tweegezinsvilla van twee bouwlagen onder zadeldak, midden omhaagde tuin. Arduinen plint en verhoogde begane grond waarboven rode baksteenbouw met gecementeerde en witbeschilderde gevelvlakken aan muuropeningen, hoekblokken, entablementen en geveltoppen met onder meer pseudo-vakwerk (nummer 5). Wisselend gevelspel met onder meer risaliet met topgevel, driezijdige erkers en balkon met geajoureerde cementen leuning. Rechthoekige vensteropeningen met onder meer kleine roedeverdeling en rolluikkasten. Inkompartij onder plat dak met rondboogdeur in omlijsting met vlakke pilasters.

Auteurs:  Huys, Martine