Halsgevel in neo-renaissancestijl

Tekst van Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5449)

Breed uitgewerkte halsgevel in neo-reaissancestijl van vier traveeën en vier bouwlagen onder plat dak van 1899 (volgens Medaillon in top). Evenwichtige opbouw in skeletstructuur, voornamelijk horizontaal geritmeerd door middel van doorlopende balustrades, dorpels en waterlijsten. Rechthoekige vensters gescheiden door Ionische halfzuilen, waartussen met bas-reliëfs uitwerkte muurpartijen. Topgevel geopend door rondboogvensters, twee centrale vensters gekoppeld en gevat tussen twee flankerende voluten onder gebogen fronton; obelisk en siervazen. Twee monumentale achterliggende sierschouwen met muurankers.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine