Winkelhuis

Winkelhuis met art-nouveau-invloeden (zie borstwering, vensteromlijstingen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat). Gecementeerde plint waarboven winkelpui en gevelparement uit geglazuurde witte gevelsteen, verlevendigd door middel van dito blauwe tegels. Behouden houten winkelpui met verdiepte inkom rechts, gestileerde pilasters en bekronend fries met casementen. Tweede bouwlaag met centraal afgeronde, deels arduinen erker op consoles, gecementeerde palmetten op borstwering, bekronend balkon met smeedijzeren borstwering (florale motieven) en dubbel deurvenster. Lisenen met bekronende palmetten, doorlopend vanaf derde bouwlaag tot boven borstwering met onderbroken en geprofileerde arduinen dekplaat met akroterium aan uiteinden. Doorlopende onderdorpels en puilijsten. Getoogde vensteropeningen in arduinen bovenomlijsting met waterlijst; vierde bouwlaag met links en rechts twee oculi. Bovenaan winkelpui gedenkplaat van "Geheim Leger".

Auteurs:  Huys, Martine