Eclectisch winkelhuis

Winkelhuis van twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat) met links dakkapel. Eclectische baksteenbouw op verhoogde begane grond met vernieuwd bordes. Rechterrisaliet, uitlopend op topgevel met overkragende en uitgewerkt houten dakspant; eerste bouwlaag met driezijdige erker onder leien bedaking met bekronende houten balkonleuning; tweede en derde bouwlaag overkragend op rondbogen waarboven parement uit gele baksteen. Rechthoekige vensteropeningen, verdiept in getoogde en korfboognissen met beschilderde bakstenen (dambordverband) in boogvelden; rondbogige zoldervensters onder rode strek. Deels beglaasde deur met gietijzeren hek waarboven rondbogig bovenlicht.

Auteurs:  Huys, Martine