Lijstgevel

Tekst van Burgerhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5443)

Lijstgevel van drie traveeën en vier bouwlagen + entresol onder leien gebogen "Philibert de l'Orme-dak". Eclectische stijl voornamelijk geïnspireerd op de Franse barok van Lodewijk XIV: twee flankerende vrouwelijke figuren in zittende houding, de Visvangst (Zeeschelp) en de Scheepvaart (Neptunusstaf). Op derde bouwlaag siervazen, decoratieve bas-reliëfs en smal middenrisaliet met oplopende brede composiete pilasters waarop een vooruitspringend hoofdgestel en bekronend dakvenster met driehoekig fronton op voluten en arend (Pierre). Tweede bouwlaag erkervormig uitgewerkt. Voorts rechthoekige vensters; zijvensters op vierde bouwlaag gekoppeld met tussenliggende smalle penanten uitgewerkt als hermenfiguren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine