Station Breedene Hippodrome (WVL8)

Zogenaamd "Station. Breedene. Hippodrome" zie typische belettering van luifels. Tramwachthuisje met late art-nouveau-inslag, ter hoogte van Koerslaan; circa 1923 opgericht door de "Société pour l'Exploitation des Lignes Vicinales d'Ostende et des Plages Belges" (S.E.L.V.O.P.) op initiatief van ingenieur Courtens. Kader: toen nieuwe toeristische kern in oostelijk deel van Bredene-Duinen aan grens Klemskerke; lokatie van hippodroom waarnaar ook spooraftakking, museum "Batterij Deutschland", villaverkavelingen "Maria-Duyne Bungalow City" en Zeepaadje/ Duinhoevenlaan/Duindoornstraat.

Witbeschilderd gebouwtje van beton. Twee gekoppelde luifels; typerende gebogen belijning en sgraffito-versieringen.

• CONSTANDT M., Een eeuw vakantie. 100 jaar toerisme in West-Vlaanderen, Tielt, 1986, p. 51.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie