Halsgevel

Tekst van Winkelhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5441)

Halsgevel van drie traveeën en vier bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat), in een eclectische neoclassicistische stijl van 1899 (volgens cartouche in top). Verticale gevelmarkering door brede oplopende zijpilasters met composiete kapitelen en centrale bekroning bestaande uit twee gekoppelde boogvensters gevat in een brede omvattende boog, bekroond door een gebogen fronton op vrijstaande zuilen. Driehoekig fronton op pilasters, waartussen cartouche. Voorts eenvoudige rechthoekige vensteropeningen (centrale vensters breder) met op tweede bouwlagen een doorlopende balustrade; op derde en vierde bouwlaag telkens een balkon. Onder de klassiek geprofileerde kroonlijst travee gevat in een brede korfboog; boogveld verlevendigd door middel van decoratief bas-reliëf.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine