Cultureel Centrum Anto Diez (WVL8) (2006)

Tekst van Langgestrekte hoeve Rykewaertshof (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54394)

Zogenaamd "Rykewaertshoeve" sinds 1985 het "Cultureel Centrum Anto Diez". Oudste vermelding van 1594, vernield tijdens het beleg van Oostende (1601-1604) en heropgebouwd in de jaren 1650-1660. Oorspronkelijk omgrachte, langgestrekte hoeve volgens oude foto met 18de- en 19de-eeuws uitzicht en voorliggende bergschuur, in 1980 aangekocht door de gemeente en verbouwd tot cultureel centrum genoemd naar de Bredense kunstschilder Anto Diez (1914-1992). Verdwenen schuur.

• Bredene door de jaren heen, samenstelling Heemkring Ter Cuere, (Bredene), 1988, p. 89.
  • GEVAERT F., Historisch-geografisch repertorium van Bredene, in Bredeniana. Jubileumboek 900 jaar Bredene, Bredene, 1988, p. 42-44.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie