Cottages van circa 1930 (WVL8)

Nummers 1, 4, 8. Nummer 8, zogenaamd "Au gai soleil" zie deuropschrift. Lage, licht art-decogetinte cottages van circa 1930 te midden van omhaagde tuinen. Witbeschilderde baksteenbouw onder meer met overhoekse muizentand als puilijst waarboven gebruik van simili. Typerende pannen bedaking met wolfseinden, dakvensters en/ of -kapellen. Voorts, overhoekse steunberen, onder meer erkers, luiken. Nummer 1 met beborde geveltop. Nummer 8: behouden, deels beglaasde rondboogdeur met ijzeren hekje; vrijstaand garage in aansluitende bouwtrant. Grosso modo vernieuwde ramen.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie