Villa Monique en Villa Nordic (WVL8)

Tekst van Villa Monique en Villa Nordic (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54384)

Zogenaamd "Villa Monique" en "Villa Nordic" volgens opschriften van cartouches. Anglo-Normandisch getint samenstel uit jaren 1920, midden omhaagde tuin bij hoek Zee- en Zegelaan; in feite pendant vormend met nummer 21. Spiegelbeeldschema met twee gekoppelde cottages elk voorzien van garage. Eén à anderhalve bouwlaag onder groot schilddak (mechanische pannen). Baksteenbouw met bovenverdieping in witte simili. Lage hoeksteunberen. Typerende overhoekse erkers oplopend in achtzijdige torentjes met pseudo-vakwerk onder ingesnoerde spits (tichelen). Art-decogetint, centraal portiek onder rechte luifel op bakstenen pijlers. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling. Rondbogige garagepoorten eveneens met bewaard houtwerk.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie