Villa (WVL8)

Modernistisch getint villaatje naar ontwerp van architect F.(?) Gevaert (?) uit jaren 1930, midden omhaagde tuin. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond. Eén bouwlaag onder geknikt schilddak met dakkapellen onder plat dak; zelfde dak met overstekende rand voor op- en omlopende rechter hoektravee getypeerd door afgeronde balkonleuning van baksteen op hoekpilaster met bolbekroning. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Begane grond; omlopend terras als pendant van balkon. Interieur: badkamer links van de hal.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, bouwaanvragen sine dato, 5/1.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie