Hoekgebouw

Tekst van Woon- en handelspand in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5437)

Hoekgebouw vormt een eenheidsbebouwing met Jezusstraat nummers 2-4-6. Lijstgevels in sobere neo-Lodewijk XVI-stijl (na 1902) van vier + drie traveeën en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak, waarin dakvensters. Afgeschuinde hoekgevel met bekronende belvedère, waarin oeil-de-boeufs en centrale verbrede travee met op tweede bouwlaag gedenkplaat voor Lodewijk van Bercken(XV verwijst naar Antwerpens diamantbedrijvigheid). Overigens horizontale en vlakke gevelindeling met doorlopende balustrade op tweede bouwlaag, dorpels, kroonlijst op modillons; op vierde bouwlaag guirlandes en rechthoekige vensters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine