Hoekhuis

Tekst van Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5435)

Hoekhuis van drie + vier traveeën en drie bouwlagen met gecementeerde laat-classicistische lijstgevel, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Later aangebrachte, fraaie houten winkelpui met breed geprofileerde kroonlijst op consoles. Sterke markering van de beide hoektraveeën door geblokte hoekbanden en imitatievoegen, waartussen de hoge rechthoekige vensters in hardstenen lijsten, op tweede bouwlaag telkens onder gestrekte waterlijst op consoles en op de bovenste verdieping eenvoudiger gestrekte waterlijst. De overige vensters aan de Arenbergstraat in eenvoudige geriemde omlijstingen met lekdrempels. Gevelbeëindiging door een houten kroonlijst op klossen met een verkropping boven de hoektravee.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine