Tweegezinsvilla

Zogenaamd "Beau Site" (nummer 5). Art-decogetinte cottage, een tweegezinsvilla met garages, bij hoek Prins Karellaan, uit interbellum. Eén bouwlaag onder onderbroken, pannen zadeldak met wolfseinden, dakvensters en diverse -kapellen onder meer driezijdig, met gebogen daklijst en klokvormige belijning; typerende afgeronde hoek met omlopende, rondbogige loggia op balusterzuilen onder lage, ronde toren met oeils-de-boeuf en klokdak (tichelen). Baksteenbouw bovenaan belijnd door simili en/of witbeschilderde bebording; pseudo-vakwerk in geveltop van risalietvormende puntgevel met doorgetrokken driezijdige bow-window. Nummer 7: rondbogig deurportaal.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie