Huis Ma campagne Hélène (WVL8)

Tekst van Burgerhuis Ma campagne Hélène (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/54339)

Zogenaamd "Ma campagne Hélène" zie belettering portaal. Deels vrijstaande woning met omhaagd voortuintje, aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, gesigneerd architect S.R. Smis (Oostende) en volgens bouwaanvraag van 1934. Breedhuis met twee bouwlagen en drie traveeën onder plat dak. Baksteenbouw met gecementeerde bovenverdieping; typerende betegeling onder meer voor onderdorpels en portaal, keienbepleistering en verglaasde daklijst.

Verticaal oplopende, halfronde uitbouw aansluitend bij breed balkon van erker met uitgespaard portaal links. Halfrond balkonnetje boven rechthoekige garagepoort. Horizontale vensterregisters, in portaalhoek omlopend en met geometrische glas-in-loodbeglazing. Patrijspoorten in rondboogdeur. Volgens bouwaanvraag, zuidelijke achtergevel met galerij voorzien van tuintrap.

• Gemeentearchief Bredene, bouwvergunningen sine dato, 3/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie