Hoekhuis

Tekst van Winkelhuis in second-empirestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5431)

Hoekhuis van twee + vier traveeƫn en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). Bepleisterde en beschilderde neoclassicistische lijstgevel, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw, met verticale ritmering door middel van vlakke, composiete pilasters over de bovenverdiepingen waartussen telkens twee rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met neuten, doorlopende, verkropte lekdrempels; paneelwerk op de borstweringen van de derde bouwlaag. Geprofileerde kroonlijst op klossen en kordon. Storende verbouwing van de winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine