Rijhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5429)

Rijhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien). Bepleisterde en blauw geschilderde neoclassicistische lijstgevel, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Horizontaal gemarkeerd door breed doorlopend balkon met prachtig gesmeed ijzeren hek en doorlopende, gekorniste waterlijsten boven en onder de rechthoekige vensters met geriemde omlijstingen; op de bel-etage bijkomende neuten en sleutels. Fries verlevendigd door casementen onder houten kroonlijst op modillons. Houten dakkapel onder driehoekig fronton.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine