Rijhuis

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5426)

Rijhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder plat dak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in sobere second empirestijl, daterend van circa 1855-60. Horizontale gevelgeleding door middel van doorlopende, gekorniste lekdrempels. Hoge rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken, smalle geriemde stucomlijstingen, decoratief uitgewerkte sleutels en ingewerkte rolluikkasten. Houten kroonlijst steunend op zeer smalle gekoppelde en rijk geajoureerde consoles, uitgelengd op de fries waartussen casementen. Storende verbouwing van de begane grond tot winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine