Hoekhuis met Begijnenvest

Hoekhuis Begijnenvest van respectievelijk drie en vijf traveeën en drie bouwlagen te dateren circa 1870. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op hoge onderbouw van arduin. Begane grond verlevendigd met imitatiebossages, bovenverdieping met middenrisaliet en onderling verbonden balustrades op tweede en derde bouwlaag. Respectievelijk rechthoekige en segmentboogvormige bovenvensters in geriemde omlijsting met oren; in de risalieten bekroond met gebogen waterlijst op consooltjes. Als beëindiging, kroonlijst met muizentand op klossen en consoles. Aangepaste vensters en deur in pui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine