Gekoppelde burgerhuizen

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5396)

Rijhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen waarvoor bouwtoelating van 1855 (nummer 29) en 1863 (nummer 27). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met brede puilijst en eindigend op een kroonlijst met tandlijst boven een kordon. Rechthoekige vensters (begane grond) en vensters met afgeronde bovenhoeken met geprofileerd beloop en bewerkte sleutel met neorocaille inslag. Begane grond met een moderne garagepoort.

Achteraan gedeeltelijk bewaarde gevel van een herenwoning uit de 18de eeuw, deels zichtbaar vanuit de Salmgang (Klapdorp nummer 84), nu gebruikt als magazijn. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel onder een pannen zadeldak, licht risaliet bekroond door een driehoekig fronton, rechthoekige vensters.

• Nummer 29: Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1855, Modern Archief 20.106/2, dossier657.
  • Nummer 27: Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1863, Modern Archief 20.114/1, dossier 58.