Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5393)

Dubbelhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen opgetrokken door aannemer G. F. Van Camp met een bouwtoelating van 1860. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met een arduinen onderbouw en schijnbossages op de begane grond. Op de hoofdverdieping, in de derde travee een balkon met sierlijk opengewerkte balustrade op consoles, paneelwerk op de borstweringen, verhoogde kroonlijst met tandlijst op consoles onderling verbonden door een kordon en afgewisseld met panelen. Spiegelboogvensters in geriemde rechthoekige omlijstingen. Vleugeldeur met groot bovenlicht in een geriemde schouderboogomlijsting.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1860, Modern Archief 20.111/ 1, dossier 44.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine