Hoekhuis

Imposant hoekhuis van zes + twee traveeƫn en drie bouwlagen onder plat dak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, waarvoor bouwtoelating van 1869, nu in vervallen toestand. Ingangstravee met rondbogige vleugeldeur in geprofileerde omlijsting opgebouwd als een zijrisaliet met een drukkere ornamentatie van de vensteropeningen op de bovenverdiepingen. Voorts horizontaliserende gevelgeleding door de schijnvoegen van de begane grond, brede puilijst, de doorlopende balustrade tussen postamenten (tweede bouwlaag) en de kroonlijst op uitgelengde consoles. Rechthoekige vensters op de benedenverdieping voorzien van hek en gestrekte waterlijsten, op de bovenverdiepingen gevat in geriemde omlijstingen, onder meer met oren.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1869, Modern Archief 20.128, dossier 441.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine