Hoekgebouw

Groots opgebouwd hoekgebouw van acht + vijf traveeƫn en drie bouwlagen met deels hardstenen (eerste bouwlaag) en deels bepleisterde en beschilderde lijstgevels in streng neoclassicistische stijl, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw; nu in verwaarloosde toestand. Voornamelijk horizontale gevelgeleding door middel van schijnvoegen op de begane grond, brede puilijst, doorlopende dorpels en geprofileerde kroonlijst op klossen, onderbroken door de verticaliserende, poorttravee opgebouwd als risaliet met rede, rechthoekige vleugeldeuren, segmentvormige frontons op de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, bekroond door entablementen op de derde verdieping; borstweringen van de tweede bouwlaag versierd met guirlandes. Zelfde ordonnantie voor de gevels aan de Eikenstraat, doch onderbroken voor twee later aangebrachte, gebogen en beglaasde erkers.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine