Herenhuis

Herenhuis met dubbelhuisopstand van zes traveeƫn en drie bouwlagen. Oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde, momenteel ontpleisterde lijstgevel in neo-classicistische stijl, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Begane grond van hardsteen, belijnd met imitatievoegen, uitstralend boven de van hekken voorziene rechthoekige vensters. Poortrisaliet met brede rechthoekige vleugeldeur, gevat in een sobere, geprofileerde omlijsting bekroond door een gestrekte waterlijst. Bovenvensters opgenomen in geprofileerde omlijstingen van hardsteen. Uitstekende bakstenen voor profilering van het entablement. Houten kroonlijst op sierlijke modillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine