Winkelhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5380)

Breedhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen (+ mezzanino) onder hoog oplopend zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl uit het derde kwart van de 19de eeuw. Horizontale gevelopbouw met doorlopende balustrades, kordons, dorpels en gekorniste kroonlijst op uitgelengde consoles, waartussen de fries, geopend door langwerpige vensters. Voorts rechthoekige vensters gevat in geriemde omlijsting met oren, bewerkte sleutels op de tweede bouwlaag met verdiepte voegen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine