herenhuis

Alleenstaand U-vormig herenhuis, bestaande uit een centrale vleugel en twee haakse dienstgebouwen, rondom een voorplaats, aan straatzijde door middel van een hek afgesloten.

Het centrale gedeelte is een dubbelhuis uit midden 19de eeuw, vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien, eind 19de eeuw) met dakkapellen. Bakstenen gebouw op een lage, hardstenen plint. Rechthoekige, beluikte vensters in een hardstenen omlijsting. Rechthoekige deur in een dito omlijsting. De identieke achtergevel werd eind 19de eeuw voorzien van een erker in de middentravee en een vierkante toren op de rechterhoek. Dienstgebouwtje van één bouwlaag onder mansardedak (leien) met oeil-de-boeufs. Recente muuropeningen, behalve de bakstenen rondboogpoort.

Ruime tuin achter het huis.

Auteurs:  Schlusmans, Frieda