Rijhuis

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5374)

Rijhuis van twee traveeƫn en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in second empirestijl, daterend van 1850-60, echter met storende verbouwing van de begane grond tot winkelpui. Horizontale ritmering van de gevel met doorlopende ajour bewerkte borstwering tussen postamenten op de tweede bouwlaag en doorlopende lekdrempels op de hoogste verdieping. Rechthoekige vensters met afgeronde hoeken in geprofileerde riemlijstjes, uitlopend in decoratief uitgewerkte stucsleutels. Geprofileerde houten kroonlijst op zware, plastisch uitgelengde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine