Sint-Huibrecht

Herenhuis zogenaamd "Sint-Huibrecht" in 1896 verbouwd en in 1946 hersteld, aangepast en ontpleisterd. Lijstgevel van drie traveeƫn en drie bouwlagen, nu met 19de-eeuws aspect; oudere kern verraden door muurankers. Eenvoudige ordonnantie met rechthoekige vensters in vlakke arduinen omlijstingen. Op de begane grond links: brede poort uit de 19de eeuw met spiegelboogvormige omlijsting van hardsteen met imposten en neuten; boven de geornamenteerde zwikken een gestrekte waterlijst. Houtwerk uitgevoerd met druk gebroken lijstjes, waarin decoratieve ornamenten; makelaar en boogveld verrijkt met beeldhouwwerk, respectievelijk voorstellende Sint-Huibrecht en twee zittende figuren.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine