Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5360)

Enkelhuis met brede laatclassicistische hardstenen poort, welke toegang verleent tot het voormalig hotel Van Immerseel met de Bourgondische Kapel. Eertijds bepleisterde en beschilderde lijstgevel, heden verkeerdelijk ontpleisterd, van drie traveeƫn en drie verdiepingen met later toegevoegde attiekverdieping onder plat dak. Eenvoudige rechthoekige vensters op lekdrempels met consoles en zware lateien van arduin met ontlastingsbogen; vlakke, licht uitspringende posten van baksteen. Poortrisaliet tekent zich af met hoofdgestel en de houten kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine